fizikalna terapija ,  fizikalna medicina , fizioterapeut , 

Bol u leđima je moguče uspešno rešiti fizikalnom terapijom. U terapiji bola u leđima značajnu ulogu igra kineziterapija.

kineziterapija kod bola u leđima

kineziterapija je individualna za svakog pacijenta i potrebno je napraviti program vežbi koje pacijent može sam sprovoditi kod kuće

 

rehabilitacija, Beograd, Dalmatinska, Palilula, bol u leđima

naša Ambulanta je mesto na kome možete dobiti kompletnu fizikalnu terapiju. Terapije se mogu sprovoditi i u kući pacijenta ukoliko stanje pacijenta to zahteva.

fizikalna terapija  Beograd

Fizikalna terapija se može sprovoditi i u kući pacijenta.Posedujemo mobilne uređaje za terapiju tako da možemo organizovati kompletno lečenje van Ambulante.U sklopu kućne terapija veliku ulogu ima i kineziterapija.Poseban program kineziterapije radi se sa pacijentima posle preloma kuka i ugradnje veštačkog kuka ( endoproteze kuka ). Naše višegodišnje iskustvo u radu sa pacijentima govori nam o važnosti rane rehabilitacije kod pacijenata sa veštačkim kukom.Pacijenti odmah po otpustu iz bolnice započinju intezivan tretman sa fizioterapeutom.U stanu pacijenta savetujemo promene i adaptaciju kako bi pacijenti bili što samostalniji u svakodnevnim aktivnostima.

Banja, banjsko lečenje preloma kuka

Kućnom terapijom po otpustu iz bolnice sprečava se prazan hod koji pacijenti imaju dok čekaju odlazak u banju.Odlazak u Banju se preporučuje u kasnijoj fazi rehabilitacije kada se pacijenti mogu samostalno brinuti o svakodnevnim izazovima na koje nailaze

fizikalna terapija strujom

reakcija na fizikalnu terapiju

terapija strujom i magnetima

povreda stopala

povreda skočnog zgloba

uganuće zgloba , povreda ligamenata skočnog zgloba 

povreda ligamenata stopala terapija

povreda kolena ,  prednji ukršteni ligamenti kolena terapija

povreda ligamenata kolena, 

povreda ahilove tetive  pucanje ahilove tetive

povreda mišića   ,  pucanje mišića ,  pucanje tetive ,  povreda tetiva

povreda prepone ,  primicači povreda

prelom kuka

bol u leđima , diskus hernija , discus hernia

lumbalni sindrom , cervikalni sindrom, skolioza kifoza deformiteti kičme  , ravna stopala , pedes plani , deformiteti stopala, 

kineziterapija kod dece

povreda ramena,

povreda lakta

povreda šake ručnog zgloba

povreda prstiju

povreda tetive šake

 

tel./fax: 011 3228 943
mob. 065 3228 943

Ambulanta Dimitrijević

za zdravo telo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Glavne oblasti:

 

Terapije:

 

dinacardmaestrovisamaster

Fizikalna terapija

 

 

Fizikalna terapija koristi razne oblike fizičke energije(svetlost, zvuk, magnetizam, elektricitet, toplotnu energiju, mehaničku...) u cilju lečenja oboljenja, povreda i njihovih posledica. Pri tome se pojedini oblici fizičke energije koriste pojedinačno ili kombinovano, prema potrebi uporedo sa medikamentoznim ili hiruškim lečenjem.
Fizička energija, bilo prirodom data ili veštačkim putem dobijena, prelazi iz jednog oblika energije u drugi, prema zakonu o održavanju energije, a njeno biološko delovanje manifestuje se lokalnim promenama u tkivu ili opštim reagovanjem celog organizma u zavisnosti od:
· Kvaliteta ,odnosno vrste primenjene fizičke energije
· Kvantiteta, odnosno trajanja i inteziteta delovanja
· Mesta delovanja, tj. površine, opsega i vrste tkiva,
· Stanja u kome se nalazi organizam ili pojedina tkiva, sposobnosti i mogućnosti reagovanja (stanja oboljenja ili povrede, starosti, osetljivosti, adaptacije ...)

Promene koje možemo očekivati posle primene određenih procedura fizikalne terapije su poboljšanje cirkulacije, ishrane i trofike tkiva, samim tim sprečavanje zastoja krvi i otoka tkiva. Mogu se ubrzati i regenerativni procesi, kako u pogledu anatomske i fiziološke tako i funkcionalne regeneracije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright Policlinic Dimitrijevic | Sva prava zadržana Ambulanta Dimitrijević | Izradio KompArt